måndag 12 mars 2012

Middag

Till middag blev det "Tonfiskbiffar med pesto och brieost".  Vi hade inte romansalladsblad hemma men det gick bra ändå. Vi tog salladsärtskidor istället. Receptet är för fyra personer.


2 burkar tonfisk i vatten, 1 riven medelstor lök, 1 dl riven ost (gärna neutral smak), 1 ägg, 1 dl finriven morot (kan uteslutas, men bidrar  till saftigheten, timjan, färsk eller torkad romansallad.


1. Vispa ägg, blanda med tonfisk, riven ost och eventuellt en riven morot. Tillsätt timjan, lite salt och peppar och forma biffar.


2. Stek på medelvärme cirka 5 minuter på varje sida.


3. Skölj blad av romansallad och lägg en biff på varje blad. Ovanpå detta läggs en skiva brieost och en klick färdig pesto.


Både Stig och jag tyckte att tonfiskbiffarna var goda. Stig gjorde iordning middagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar