Vi har varit till Ingbo kallkällor och druckit källvatten det var kallt och klart. Vi såg även fiskar i det klara vattnet. På platsen finns även en mjölnarbostad och en kvarn. Kvarnen omnämns i slutet av 1400-talet som en skattebelagd kvarn vid en källa. Den siste mjölnaren av släkten Holmberg dog 1928. Kallkällan producerar 4,3 miljoner liter vatten per dygn. Det är 4.300 kubikmeter. Vintertid understiger inte vattnet 5 plusgrader.
Sedan åkte vi till Gysinge och drack eftermiddagskaffe med hembakat bröd på Café Ny Fiket. Vi promenerade runt lite i området och tittade både på det en som det andra.
Vi hade tur med vädret bara sol och molnigt men på hemvägen till Kerstin och Anders regnade det, men så fort vi var framme lyste solen. Då bar det av in i skogen för att plocka lite svamp och det fanns jättemycket men dom var ganska små. Plockade de största kantarellerna så de små får växa på sig. Det är härligt att vara i skogen. Vi blev bjudna på mat hos Kerstin och Anders, stekt laxfilé, färskpotatis, sallad och kantarellsås. Till efterrätt, melon som var så söt och god.
Kallkällorna
På promenad rund källorna
Vi äter smörgåsar som Kerstin gjort i ordning mycket goda
Här sköts sista vargen av en 14-årig kille
Nu är vi i Gysinge
Ni som var med på den "gamla goda tiden" kommer väl ihåg dom här tablettaskarna.
Även Emser fanns att köpa
Kerstin plockar gula kantareller
Anders och Stig rensar svamp
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar