torsdag 11 oktober 2012

Heidelberg

Det här är den fulaste kaka jag någonsin gjort. Det är bananbitarna som gör att den ser så underlig ut. Dessutom blev tuggmotståndet så hårt, begriper egentligen inte av vad. Antagligen var det bananbitarna som blev hårda genom att jag la dom överst. Vilken tur att jag inte behövde bjuda på den när Frank och Ingrid var här på lunch. Ingrid hade köpt en tårta för Frank hade namnsdag en så vacker tårta och god. Jag hade verkligen tur som slapp ta fram min kaka. Kakan har jag gjort många gånger men aldrig har den blivit som den blev denna gång. 

Här är receptet på Heidelberg:
150 gr smör, 4 del vetemjöl, 1 ägg, 1 dl socker.
Allt blandas och läggs i smord form. Dekorera med 2-3 bananer, 2-3 äpplen skurna i skivor och strö på lite strösocker. Ugn 150-175 grader och ungefär 25 minuter.
Smakade en bit när den var alldeles nygräddas och då kändes den mycket god och mjuk. Kakan ser ut som något man ska bjuda på när det är Halloween.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar