måndag 3 december 2012

Struvor

Jag har bakat struvor, allt fungerade väldigt bra faktiskt. Det brukar annars alltid vara någonting som gör att baket inte blir bra. Vad som behövs till baket är ett struvjärn och deg förståss och olja att koka i.
Recept på struvor kommer här:
1 äggula, 2 msk socker, 2 dl gräddmjölk, 2 dl vetemjöl.
Fritering:
kokosfett eller olja (jag tog rapsolja)
Garnering:
Strösocker
Blanda samman alla ingredienserna och rör till en jämn smet. 
Värm oljan till 180 gr, låt undertiden struvjärnet väras i oljan. Ta upp struvjärnet och låt det rinna av. Doppa järnet i smeten, håll det över den varma oljan så att smeten stelnar lite. Fritera i 1 minut eller tills struvan är ljusgul. Lossa struvan från järnet med en gaffel och låt rinna av på hushållspapper. Doppa sedan struvorna i socker.



4 kommentarer:

  1. Vad duktig du är kära svägerska. Vilka fina struvor. Sådana gjorde alltid min mor till jul. Jättegott! S-Å har hjälpt mig att ta ner skidorna från garaget så snart blir det en premiär-tur här uppe på åkrarna, Jippi! Härligt, vi har nästan fått 3 dm snö nu och det snöar fortfarande. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! vi har inte lika mycket snö men det snöar lite idag så det blir väl mer. Struvor tycker jag också är gott.

      Radera
  2. Marianne i Västerås6 december 2012 kl. 14:56

    Åh, sådana bakade min mamma! Har inte ätit en sån på jättelänge, men stod faktiskt och tittade på ett paket idag inne på Netto, men köpte inte.

    SvaraRadera
  3. Jag såg dem på ICA idag, dom kommer fram till jul. Det är som julkakor tycker jag. Det var faktiskt lätt att göra dom och dom blev goda.

    SvaraRadera