Jag älskar pajer och det har jag inte ätit sedan jag började äta LCHF. Alltså sedan 1 september 2011. Visserligen har jag fuskat både med det ena och det andra men aldrig ätit paj. Nu har jag hittat ett recept på LCHF pajdeg från en annan blogg "56 kilo". Pajen gjorde jag idag till middag och som vanligt blir det inte att följa receptet till punkt och pricka, men det blev gott ändå.
Recept på pajdeg:
3 dl mandelmjöl, 0,5 dl skalade sesamfrön, 1 msk fiberhusk, 1 tsk salt, 50 g smör, 1 ägg.
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min. Grädda skalet i 200 gr i ca 8 minuter till skalet fått lite färg. Ta sedan ut och sänk ugnen till 175 grader.
Recept på äggstanning:
4 ägg, 2 dl vispgrädde, salt och peppar.
200 gr riven ost, skinka ungefär 2 nävar. Blanda skinka och ost och lägg i pajskalet, häll stanningen över. Grädda i 40 minuter.
Jag tog fryst broccoli som jag kokade så den blev nästan mjuk, istället för skinka, osten blandade jag direkt i äggstanningen. Stekta baconbitar strödde jag ovanpå pajen när den var klar.
Pajskal som ska in i kylen.
Broccoli med några morötter och äggstanning med ost i.
Pajen färdig med bacon på
Vad fin den blev och den såg väldigt god och smaskig ut. Gotti,gotti! Kram
SvaraRaderaJa, pajen blev jättebra. Kram
SvaraRadera